Pollenhor

Werking van de pollenhor

Na een ontwikkelingsfase van meer dan 3  jaar is het gelukt om drie verschillende eigenschappen aan een horrengaas  product toe te voegen. Door het aanbrengen van een gepatenteerde coating*  waarbij door een verschil in electrostatisch lading van de pol en het gaas, (het stuifmeel deeltje, welke uit een plant, gras of boom wordt verspreid om zich te kunnen voortplanten); de pol zich hecht,aan het gaas en zo uit de lucht  wordt “gefilterd”. De pol blijft aan het gaas kleven en de lucht wordt gezuiverd van de allergene pollen. Het gaas kan tot 3x zijn eigen gewicht aan pollen opnemen en zal dus niet snel verzadigen. Het horrengaas wordt onder de merknaam Poll-Tex® op de markt gebracht en kan goed worden gereinigd met water, waarna de werking gewoon optimaal blijft.

Het verschil met andere pollendoeken is dat Poll-Tex® gaas een hoge luchtdoorlaatbaarheid heeft en de wind/lucht er dus goed doorheen kan waaien. Dat is per slot van rekening het doel van een hor, de insecten buiten houden en frisse lucht naar binnen laten. Andere producten werken op basis van mechanische filtering van de lucht, en pollen zijn zo klein, dat als je deze mechanisch wilt weg filteren, je bijna gewoon dicht doek moet nemen, waardoor er geen frisse lucht in de woning en /of /kantoor kan binnentreden.

Poll-Tex® is getest bij het Leids Universitair Medisch Centrum en bij de Universiteitskliniek Charité in Berlijn te Duitsland. Deze gespecialiseerde kliniek in het behandelen van allergieën in Berlijn kan het hele jaar door producten testen op pollenwerende werking.

In de uitgebreide test gegevens is te zien hoe en op welke wijze de testen op de vier verschillende type pollen hebben plaats gevonden.

Poll-Tex® gaas heeft een openheid van meer dan 50% en houd meer dan 92% van alle pollen tegen, dus ook de hele kleine pollen van bijvoorbeeld Ambrosia. Gras pollen worden door het Poll-Tex® gaas voor 99% uit de lucht gefilterd. Uit de onderstaande certificaten, getest door het Charité; blijken deze resultaten.

In tegenstelling tot de produkten die ook op de markt zijn waarbij een mechanische manier van filteren wordt toegepast. De pollen worden hierbij tegen gehouden door de zeer kleine maaswijdte van het gaas. Waarbij ook uiteraard minder lucht doorgelaten wordt.


* een coating is een behandeling van het geweven textiel, waarmee het textiel wordt voorzien van een kleur en waarvan het tevens stevig wordt, om er een hor mee te kunnen maken

Folder

Certificaat

Testrapport

img2.jpg
img4.jpg
img3.jpg
IS_1142.jpg
IS_1141.jpg
IS_1081.jpg